Wat doet een ziekenhuisapotheker? Gemeen?

Wat doet een ziekenhuisapotheker? Gemeen?

Hypertensie, astma, HIV), stoppen met sigaretten, 15,16 alcohol, tabak en andere preventie van middelenmisbruik, huishoudelijke planning, 17 medicatie -indicatoren en aandoeningen (dyslipidemie) (dyslipidemie). 7,15 Verpleegkundigen voor de volksgezondheid, artsen, arts -assistenten, verpleegkundigen, tandartsen, voedingsexperts en andere gezondheidswerkers vereisen verschillende mate van kennis die verband houden met drugstherapie. Apothekers van vandaag leren actief arts -assistenten, verpleegkundigen en artsen verschillende strategieën voor het voorschrijven van medicijnen en problemen die verband houden met het drugsmisbruikproces.

Deze tonen methoden die apothekers kunnen bijdragen aan de verbetering van kennis binnen het volksgezondheidssysteem. 19,20 Schools of Public Health hebben de kans om hun stagiairs bloot te stellen aan de bijdrage die apothekers leveren aan de volksgezondheid en de opleiding van werknemers in de volksgezondheid. Er is een groeiende behoefte aan dubbel opgeleide specialisten in de apotheek en de volksgezondheid.

Een paar cursussen zijn exclusief toegewijd aan de volksgezondheid in de apotheek, en er bestaan ​​vrijwel geen studieboeken om de rol van apotheek in de volksgezondheid te benadrukken. Er is een behoefte aan scholen voor drogisterijen om cursussen voor de volksgezondheid en farmacoepidemiologie op te nemen https://pillen-pharm.com/kopen-paxil-online/ in hun curriculum en apothekers te trainen als specialisten in de volksgezondheid. 23,24 In 2004 erkende de American Association of Colleges of Drug Store (AACP) dat de essentiële rol die apothekers kunnen spelen in de volksgezondheid door op te nemen in de bevolking in het Centre for Excellence in Drug Store Education (CAPE) educatieve resultaten.

Het beroep van de drogisterij heeft een vergelijkbare transformatie ondergaan: van een concentratie op medicatie die een concentraat op veilig en effectief medicijngebruik geeft om ideale klantresultaten te bereiken. Naarmate klanten het continuüm van zorg doorlopen, hebben apothekers voldoende gelegenheid om op bevolkingszorg te bieden. Studies hebben zelfs aangetoond dat apothekers met meer uitgebreide verplichtingen de algemene kosten hebben verminderd en een verbeterde kwaliteit van zorgresultaten hebben bereikt door gezondheidszorgsystemen, met name gerelateerd aan aanhoudende omstandigheden.

De feiten over apotheker onthulden

Op microniveau kunnen volksgezondheidsactiviteiten een van de veel banen zijn bij de taken van een apotheker. Een gemeenschapsapotheker die bijvoorbeeld met gemeenschapsgroepen praat over middelenmisbruik en hypertensie -screening in zijn/haar drogisterij biedt, levert volksgezondheidsdiensten op microniveau, terwijl een apotheker die de beheerder van het medicijnprogramma is van een Medicaid -programma van de staat, aanbiedt Services op macroniveau.

Als alternatief wordt, wanneer een apotheker zich bezighoudt met het macroniveau in de capaciteit van gezondheidsvoorbereiding, onderzoek en administratie, zijn/haar identiteit als apotheker vaak bedreigd. Veel apothekers hebben zichzelf beweerd en hebben een uitgesproken praktische capaciteit in de volksgezondheid vastgesteld. Over het algemeen zijn apothekers een onderbenutte bron van nauwkeurige en anekdotische gezondheidsgegevens die gezondheidsplanners kunnen helpen bij het voldoen aan de vereisten van de gemeenschap.

Het vermogen om actie op de volksgezondheid aan te moedigen is vooral een uitdaging binnen de grenzen van het standaard fee-for-productsysteem. In veel omstandigheden worden apothekers niet gecompenseerd voor gezondheidspromo of ziekteverwijking en managementactiviteiten. Daarom zijn ze meer geneigd om deze activiteiten te onderdrukken en volledig te profiteren van de taken om medicijnen te geven waarvoor ze geld kunnen verdienen.

De integratie van preventieve benaderingen kan bijvoorbeeld gunstige fiscale implicaties hebben op institutioneel niveau. Bijgevolg kan de apotheker in het senior management de methoden voor de volksgezondheid sterk promoten en accepteren. Het macro -niveau van volksgezondheid is regelmatig over het hoofd gezien op het gebied van drogisterij bij het blootstellen van stagiairs en vroege specialisten aan de volksgezondheid.

Geen bekende details over de rol van apothekers in medische hulpmiddelen

Dit gebrek aan apothekers opgenomen in volksgezondheidsactiviteiten op macroniveau impliceert ook dat er relatief weinig apothekers beschikbaar zijn om als een goed voorbeeld te functioneren die institutionele wijzigingen maken. Apothekers met specifieke verplichtingen voor management voor gezondheidssystemen hebben vaak kernrechten die kunnen worden verbonden met inspanningen voor de volksgezondheid.